Безпека руху транспортних засобів та психофізіологічна напруженість водія - Степанов, О. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
Показано зв'язок між безпекою руху транспортних засобів і показником людського фактора - психофізіологічна напруженість, який означає здатність сприймати і переробляти інформацію сучасного дорожнього руху.

Connection is rotined between safety of motion of transport vehicles and index of human factor is psychophysiological tension, which means ability to perceive and process information of modern travelling motion.
Safety of the motion of transportation means and the psychophysiological tension of the driver
Keywords: рух дорожній; фактор людський; зір; концентрація; увага