Отримання піномиючої композиції - Мельник, Анатолій Павлович; Папченко, Вікторія Юріївна (НТУ "ХПІ", 2011)
Створено піномиючу композицію на основі продуктів реакції амідування соняшникової олії діетаноламіном. Визначено в’язкість отриманих композицій. Встановлено можливість використання отриманих продуктів, як згущувачів у складі піномиючої композиції.

The development of foam-washing formulation based on the reaction products of sunflower oil amidation with diethanolamine has been carried out. The viscosity of formulating compositions obtained has been determined. The possibility to use the products obtained as thickeners in foam-washing formulation composition has been proved.
Keywords: амідування; соняшникова олія; діетаноламін; згущувач; триацилгліцерин; діетаноламіди жирних кислот