Розвиток організаційних структур управління машинобудівними підприємствами - Ковальов, Євген Володимирович; Заруба, Віктор Яковлевич; Ткачов, Максим Михайлович; Перерва, Петро Григорович (НТУ"ХПІ", 2016)
У статті доведено, що організаційні системи управління промисловими підприємствами мають високий рівень економічної небезпеки. Обгрунтовано, що перспективною організаційною формою підприємства, спроможного забезпечити інноваційний розвиток, конкурентоспроможність на світових ринках і зміцнення економічної безпеки вітчизняних промислових піджприємств, є корпоративна форма організації виробництва.

The article shows that the organizational system of management of industrial enterprises have a high level of economic risk. It is proved that a promising organizational form of enterprise, able to ensure innovative development, competitiveness in world markets and enhancing the economic security of domestic industrial enterprises, is a corporate form of organization of production.
The development of organizational structures of management of engineering companies
Keywords: конкурентоспроможність; економічна безпека; сировинна направленість; інноваційний розвиток; корпорація; металургійна промисловість; enterprise; economic security; commodity economy; innovative development; corporation; engineering enterprise