Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни "Безпека праці у професійній діяльності" - Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна (Друкарня Мадрид, 2021)
Дані методичні вказівки складені для допомоги студентами усіх спеціальностей денної форми навчання при виконанні практичних робіт з навчальної дисципліни "Безпека праці у професійній діяльності" та встановлюють основний зміст виконання програми даної навчальної дисципліни. Мета курсу полягає у формуванні у майбутніх фахівців різних галузей умінь та компетенцій для: - забезпечення ефективного оперативного управління охороною праці та цивільним захистом працівників; - поліпшення умов праці з урахуванням досягнень науково-технічного прогресу та міжнародного досвіду; - запобігання виробничим аваріям; - захисту підлеглих у випадках надзвичайних ситуацій, а також в усвідомленні нерозривної єдності успішної професійної діяльності з обов’язковим дотриманням усіх вимог виробничої безпеки. Засвоївши програму навчальної дисципліни "Безпека праці у професійній діяльності", майбутні фахівці мають бути здатними вирішувати професійні завдання з урахуванням вимог охорони праці.
Keywords: методичні вказівки; надзвичайні ситуації; навколишнє середовище; хімічні речовини; гідродинамічні аварії; радіаційно небезпечні об’єкти; атомні електростанції