Вибір оптимальної конструкцій повітряної лінії 330 кВ - Черкашина, Вероніка Вікторівна; Омеляненко, Галина Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Призначені для роз’яснення послідовності виконання розрахункового завдання по курсу «Проблеми та перспективи розвитку електроенергетики та електромеханіки» для студентів денної, заочної та дистанційної форми навчання спеціальності 141 - Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка спеціалізації - Електричні системи та мережі. Базовими дисциплінами для успішного засвоєння програмного матеріалу в період практичної підготовки є: розподільчі електричні мережі, електричні системи та мережі, системоутворюючі мережі. Дані навчальні вказівки забезпечують формування таких компетенцій: здатність удосконалення існуючих технологічних систем і пошуку оптимальних методів їх експлуатації; здатність виконувати дослідження методами класичних наук, плануванням, організовувати та проводити наукові дослідження в області електроенергетики та електромеханіки.
Keywords: методичні вказівки; електрична енергія; напруга; потужність; повітряні лінії електропередачі; хвильовий опір