Розробка та дослідження роботи системи автоматичного керування тяговим електроприводом - Савеленко, Іван Володимирович (НТУ "ХПІ", 2015)
Розроблено структурну схему системи автоматичного керування тяговим електроприводом на основі синхронного двигуна з постійними магнітами, застосування якої дозволяє керувати рухом контактних електровозів, а також досліджено якість роботи запропонованої системи шляхом математичного моделювання в середовищі Simulink.

Were developed by structural schemes of automatic control system of traction electric drive based on a synchronous motor with permanent magnets, the use of which allows you to control the motion of electric contact locomotives, and explore quality of work of the proposed system by mathematical modeling in Simulink.
Development and research of system of automatic control of electric traction
Keywords: мікропроцесорні системи; релейні регулятори; контактні електровози; синхронні двигуни; automatic control system; latch short-circuit; electric contact locomotive; synchronous motor