Технології машинобудування: науковий ландшафт - Главчева, Юлія Миколаївна; Главчев, Максим Ігорович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
У статті проведено аналіз джерел та публікацій за темою «технології машинобудування». Джерело даних – інформаційно-аналітична система Scopus. На основі публікаційних даних створено карту спів-авторів та науковий ландшафт за темою «технології машинобудування». Виявлено науковців, які є лідерами за кількістю публікацій та актуальні наукові напрями для формування стратегії наукових досліджень.

The article analyzes sources and publications on the topic of "engineering technologies". The data source is the Scopus information and analytical system. On the basis of publication data, a map of co-authors and a scientific landscape on the topic "engineering technologies" was created. Scientists who are leaders in the number of publications and relevant scientific areas for the formation of a research strategy have been identified.
Mechanical engineering: scientific landscape
Keywords: технології машинобудування; науковий ландшафт; карта співавторів; інформетрія; engineering technology; scientific landscape; collaborators map; informetrics