Науковий доробок Б. Є. Вєркіна в галузі фізики низьких температур - Овчаренко, Юлія Сергіївна (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглядається діяльність талановитого вченого Бориса Єремійовича Веркіна – засновника Фізико-технічного Інституту низьких температур в Харкові, одного з генератора ідей. Аналізуються відкриття, зроблені ученим, які вплинули на подальший розвиток сучасної фізики.

A talented scientist Boris Eremiyovich Verkin – founder of Fiziko-technical Institute of low temperatures in Kharkiv and basic generator of ideas is examined in the article. Openings, done scientists which influenced on subsequent development of modern physics are analyzed.
Keywords: Харківський фізико-технічний інститут низьких температур; кріохірургія; нормальні метали; магнітовпорядковані структури; антиферомагнетик; надпровідникова система; наднизькі температури; cryosurgery; normal metals; magnetically ordered structure; antiferromagnetic; semiconductor system; ultra-low temperatures