Проста не виняткова ліцензія як один з видів діяльності міжнародних корпорацій - Клименко, О. С.; Віхляєва, Світлана Іванівна (НТУ "ХПІ", 2010)
Були розглянуті проблеми діяльності міжнародних корпорацій с точки зору ліцензійних договорів на основі простої не виняткової ліцензії. Також було розглянуто ряд специфічних ознак для класифікації міжнародних корпорацій. Було освітлено поняття експорту ліцензій і особливостей ліцензійного договору, ліцензійної діяльності як перспективного виду діяльності для покращення положення міжнародної корпорації на міжнародній арені.

The problems of activity of international corporations of s point of view of contracts of licences were considered on the basis of simple not exceptional license. The row of specific signs was also considered for classification of international corporations. The concept of export of licenses and features of licence contract, licensed activity was lighted up as a perspective type of activity for the improvement of position of international corporation in the international arena.
Keywords: проста ліцензія; міжнародна корпорація; ефективність; використання ліцензій; конкурентоздатність