Методичні вказівки до виконання магістерських робіт - Мілов, Олександр Володимирович; Король, Ольга Григорієвна; Воропай, Наталя Ігорівна (My University, 2023)
Згідно зі ст. 8 Закону України “Про вищу освіту” № 1556-VII від 01.07.2014 р. магістр – це освітній ступінь, що здобувається на другому рівні вищої освіти та надається закладом вищої освіти (науковою установою) у результаті успішного виконання здобувачем вищої освіти відповідної освітньої програми. Ступінь магістра здобувається за освітньо-професійною або за освітньо-науковою програмою. Обсяг освітньо-професійної програми підготовки магістра становить 90 – 120 кредитів ЄКТС, обсяг освітньо-наукової програми “Кібербезпека” – 90 кредитів ЄКТС. Освітньо-наукова програма магістра обов’язково містить дослідницьку (наукову) компоненту обсягом не менше 30 відсотків. Особа має право здобувати ступінь магістра за умови наявності в неї ступеня бакалавра. Особа, яка здобула освітньо-кваліфікаційний рівень “магістр” має володіти поглибленими знаннями з обраної спеціальності, вмінням інноваційного характеру, навичками науково-дослідної (творчої), науково-педагогічної або управлінської (виробничої) діяльності, набути певний досвід використання одержаних знань і вміти створювати елементи нових знань. Формою реалізації дослідницьких навичок магістра є магістерська робота, виконана відповідно до ДСТ, ДСТУ та вимог, визначених специфікою кафедри, де відбувається захист магістерської роботи. Контроль виконання магістерської роботи здійснюється керівником магістерської роботи. Виконання й оформлення магістерських робіт в університеті здійснюється відповідно до вимог, встановлених державними стандартами, перерахованими в табл. 1.
Keywords: методичні вказівки; навчальний процес; педагогічна діяльність; оформлення графічних матеріалів; оформлення програм; програмні документи; інформаційні технології