Исследование влияния параметров модели турбулентности на результаты CFD расчета турбинной решетки при различных углах атаки - Бойко, Анатолий Владимирович; Бурлака, Максим Васильевич; Максюта, Дмитрий Игоревич (НТУ "ХПИ", 2011)
У роботі проведено дослідження впливу коефіцієнтів моделі турбулентності на результати CFD розрахунку турбінної решітки при різних кутах атаки. Наведено залежності коефіцієнта перемежовуваності і коефіцієнта BetaStar від кута набігання потоку в турбінну решітку 1ММК. Вироблена методика уточнення коефіцієнтів моделі турбулентності з допомогою методу планування чисельного експерименту.

The influence of the turbulence model on the results of CFD calculation of turbine grid at different angles of attack was analyzed. The plots of dependence of the intermittency and BetaStar coefficient on the angle of inflow in turbine grid 1MMK are built. A method which specifies coefficients of the model of turbulence using the numerical experiment planning is developed.
Keywords: коэффициент перемежаемости; коэффициент BetaStar