Комерційні ризики міжнародного бізнесу - Лепський, Роман Сергійович; Ткачов, Максим Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
В науковій доповіді обґрунтовані види комерційних ризиків: кредитний ризик — ризик несплати з боку іноземного контрагента; ціновий ризик — коливання світових цін на товари чи послуги; логістичний ризик — порушення умов доставки, затримки чи пошкодження товару; контрактний ризик — неоднозначність чи порушення договірних зобов’язань; маркетинговий ризик — помилки у виборі ринку, цільової аудиторії чи каналу збуту; репутаційний ризик — негативні наслідки для іміджу компанії через невиконання зобов’язань або скандали.
Keywords: міжнародний бізнес; комерція; ризики; економіка; розвиток; промислові підприємства