Логістична синергія та система безпеки для стабільного розвитку в умовах глобальних небезпек - Волоснікова, Наталія Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Стаття присвячена дослідженню взаємозв'язку між логістичною синергією та системою безпеки як важливими факторами для забезпечення сталого розвитку у контексті глобальних загроз. Розглядається концепція логістичної синергії як ефективного взаємодії та координації різних логістичних елементів з метою досягнення сумарного позитивного впливу. Основна увага статті спрямована на аналіз ролі систем безпеки у забезпеченні сталості розвитку в умовах глобальних небезпек. Досліджується як ефективна система безпеки може впливати на логістичні процеси, забезпечуючи їхню надійність та стійкість до зовнішніх впливів. Також розглядаються практичні аспекти впровадження логістичної синергії та систем безпеки в практику управління в умовах глобальних ризиків. Зроблено акцент на важливості розвитку інтегрованих стратегій, спрямованих на збалансоване поєднання логістичної ефективності та безпеки для досягнення сталого розвитку. Представлено аналіз важливих взаємозв'язків між логістичною синергією та аспектами безпеки, оскільки їх інтеграція може стати ключовим фактором у забезпеченні не лише ефективності, але й стійкості в умовах глобальних викликів. Наведені різні моделі та стратегії, спрямовані на взаємодію між логістичними процесами та системами безпеки, зокрема, в контексті вирішення невизначеності та ризиків, які випливають із глобальних небезпек. Висновки статті можуть бути корисними для логістичних фахівців, дослідників у галузі безпеки та сталого розвитку, а також для практикуючих управлінців, які прагнуть оптимізувати свої стратегії в умовах складних глобальних умов.

The article is devoted to the study of the relationship between logistics synergy and the security system as important factors for ensuring sustainable development in the context of global threats. The concept of logistics synergy is considered as an effective interaction and coordination of various logistics elements in order to achieve a total positive impact. The main focus of the article is aimed at analyzing the role of security systems in ensuring the sustainability of development in conditions of global dangers. It is studied how an effective security system can affect logistics processes, ensuring their reliability and resistance to external influences. The practical aspects of implementing logistics synergy and security systems into the practice of management in conditions of global risks are also considered. Emphasis is placed on the importance of developing integrated strategies aimed at a balanced combination of logistics efficiency and security to achieve sustainable development. An analysis of the important interrelationships between logistical synergies and security aspects is presented, as their integration can become a key factor in ensuring not only efficiency, but also sustainability in the face of global challenges. Various models and strategies aimed at the interaction between logistics processes and security systems are given, in particular, in the context of addressing uncertainty and risks arising from global hazards. An important emphasis is placed on the need to develop integrated strategies that cover both aspects of optimizing logistics processes and systems for warning and responding to possible threats. The author offer practical recommendations for implementing an integrated approach to managing logistics and security in the face of global uncertainty. The conclusions of the article can be useful for logistics specialists, researchers in the field of security and sustainable development, as well as for practicing managers who seek to optimize their strategies in the face of complex global conditions.
Logistics synergy and security system for sustainable development in global hazards
Keywords: логістика; синергія; безпека; стабільний розвиток; інтегрований підхід; ризик; логістичні процеси; logistics; synergy; security; sustainable development; integrated approach; risk; logistics processes