Наддолотные амортизаторы - Островский, И. Р.; Сирик, В. Ф.; Ганкевич, В. Ф.; Титов, А. А.; Драбан, Д. И. (НТУ "ХПИ", 2010)
Наддолотні амортизатори (демпфери) використовують для зменшення амплітуди вібрацій бурового снаряду. Використання амортизаторів збільшує ресурс бурового долота на 20...30 % при збільшенні продуктивності буріння свердловини.

The hole shock absorbers (dempfers) are using to reduce of vertical and torsion vibrations altitude. The using shock absorber enhance drill bit life uh to 20...30 % together with increasing of productivity.
Keywords: снижение амплитуды вибраций; демпферы; торсионные виброколебания; осевые виброколебания; скважинные амортизаторы; бурение взрывных скважин; нефтяные скважины; ООО "ДЗБО"