Дослідження впливу роботи статичних тиристорних компенсаторів реактивної потужності на показники якості електричної енергії в електроенергетичній системі - Жаркін, Андрій Федорович; Новський, Володимир Олександрович; Пазєєв, Андрій Георгійович; Бойко, Петро Семенович (НТУ "ХПІ", 2014)
Проведено імітаційне моделювання електромагнітних процесів при підключенні до електроенергетичної системи статичних тиристорних компенсаторів (СТК) реактивної потужності. Аналіз впливу на якість напруги в системі гармонічного складу струмів СТК дозволив визначити оптимальні значення параметрів елементів його фільтрокомпенсувальних ланцюгів.

The simulation modeling of electromagnetic processes at connected to electroenergy system of static thyristor compensators (STC) of reactive power was held. The analysis of the impact on the quality of the voltage in the power supply system of harmonic composition of current of STC allowed defining the optimal parameters of its filter-chain elements.
Investigation of the impact of static thyristor compensators of reactive power on a quality of electrical energy in the power system
Keywords: моделювання імітаційне; струм гармонічний; процеси електромагнітні; static thyristor compensators; reactive power; Static Var Compensator; harmonic current; imitating modeling