Формування та відбір заходів до регіональних програм енергозбереження у машинобудуванні та будівництві - Дмитрук, І. А.; Когут, Р. Й.; Печеник, О. М.; Похольченко, В. С.; Сальников, В. Г.; Тернюк, Микола Емануілович (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянуто питання формування безлічі можливих заходів і відбору найбільш ефективних з них для включення до регіональних програм енергозбереження у машинобудуванні. Заходи відображують організаційні та технічні дії, спрямовані на посилення енергозбереження, підвищення енергоефективності та збільшення енергозабезпечення на основних і допоміжних виробництвах.

The issues of working out of a number of possible procedures and choice of the most efficient ones for inclusion into the regional energy conservation programs in machine-building were studied. The procedures show the organizational and technical activities aimed at enhancement of energy conservation, increase of energy efficiency and improvement of energy supply of the main and auxiliary production facilities.
Keywords: енергозбереження; машинобудування; будівництво; енергія; джерела енергії; енергозабезпечення; energy saving; energy; energy efficiency; energy intensity