Кінетика контактного обміну металів - Майзеліс, Антоніна Олександрівна (ФОП Іванченко І. С., 2021)
Представлені теоретичні основи вдосконалення електрохімічного методу визначення параметрів кінетики контактного обміну в електролітах. Представлені варіанти розрахунків за аналітичним методом Донченко-Антропова, показана доцільність використання поточкової обробки експериментальних даних у випадках складної форми поляризаційних залежностей спряжених процесів і запропонований новий метод їх отримання – метод нелінійної поляризації за заданими даними. Проаналізовано умови контактного обміну сульфатних і комплексних електролітів для осадження Cu, сплавів Cu-Sn, Cu-Zn, Zn-Ni, що містять пірофосфатні, аміакатні комплекси і комплекси з різними органічними лігандами, з основою зі сталі, цинку, нікелю, алюмінієвого сплаву АМГ і рідкісноземельних неодимових магнітних сплавів. Монографія призначена для фахівців гальванохімічних виробництв, малих підприємств, викладачів, наукових співробітників, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів спеціальності 161 – Хімічні технології та інженерія.
Keywords: монографія; сплави; гальванічне заміщення; спряжені реакції; нелінійна поляризація; електроліти; хімічні речовини