Урахування зовнішніх факторів в управлінні фінансовою стійкістю підприємства - Решетняк, Олена Володимирівна; Волчкова, Т. О.; Задерихіна, А. Ю. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянуто управління фінансовою стійкістю підприємства та визначені зовнішні фактори, що на нього впливають. Проаналізовано відмінності діяльності компаній в двох галузях, що обумовлюють особливості управління фінансовими ресурсами з метою забезпечення бажаного рівня фінансової стійкості.

The financial solvency management is researched; external factors influencing the approach to managing this aspect of company’s activities are analyzed. Differences in businesses performance of two companies from different industries, which affect the choice of financing strategy and expected level of financial solvency, are defined.
Keywords: уникнення ризиків; енергомашинобудівна галузь; фінансовий ринок; державне регулювання; бізнес-цикл економіки; ринкова конкуренція