Митрополит Антоній (Храповицький) - адепт монархічного способу правління державою - Телуха, Світлана Степанівна (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті розкрито політичну позицію одного з визначних діячів Російської православної церкви митрополита Антонія (Храповицького) напередодні та під час революційних подій 1917-1918 рр. Досліджено монархічні погляди Владики Антонія та їх значення в житті митрополита, висвітлено його ставлення до змін в суспільно-політичному житті в Росії.

The political position of one of the outstanding figures of the Russian Orthodox Church, Metropolitan Anthony (Khrapovitski) before and during the revolutionary events of 1917-1918 are disclosed. Monarchist views Bishop Anthony, his attitude to the changes in the socio-political life in Russia are investigated.
Keywords: Російська Православна церква; революція; духовенство; Скоропадський П.; Russian Orthodox Church; monarchy; revolution