Формирование конических зубьев с циклическим продольным профилем на универсальных многокоординатных станках с ЧПУ - Стрельников, В. Н.; Суков, Г. С.; Волошин, А. И.; Воробьев, Н. Д. (НТУ "ХПИ", 2009)
На основі синтезу та аналізу конічних зубчастих зачеплень розроблена математична модель формоутворення й оптимізації конічних коліс із циклічним поздовжнім профілем зуба, на універсальних багатокоординатных верстатах з ЧПУ.

On the basis of synthesis and analysis of bevel gears the mathematical model geometry generation and optimisation of bevel gears with a cyclic direct profile of a tooth for CNC-machine is developed.
Keywords: червячные колеса; программа "CIMATRON"; торцовая фреза; станочное зацепление; метод геометрического синтеза