Професійно-технічна освіта як об'єкт державно-управлінського впливу - Грень, Лариса Миколаївна (My University, 2018)
Розглянуто підходи до тлумачення об’єкта державного управління, визначено концептуалізацію їх змісту. За результатами аналізу напрямів дослідження у межах паспортів спеціальностей педагогічної та державно-управлінської наукової думки доведено можливість розгляду ПТО на рівні об’єкта державного управління та запропоновано перспективні її напрями в межах державно-управлінської науки.

The article views the approaches to interpreting a state management object, determines the conceptualization of its essence. On the results of the research’s directions analysis of pedagogic and state management scientific thought within specialties description, the author proves a possibility of viewing vocational training at the level of a state management object. Besides, the article offers conclusions concerning perspective directions in state management science.
Vocational Training as a State Management Object
Keywords: державне управління; навчальний процес; педагогічна діяльність; освітні послуги; управлінська діяльність; state management; state management object; state management of education; vocational training system