Прогнозирование последствий пластинчатого остеосинтеза большой берцовой кости средствами конечноэлементного анализа - Власюк, А. С.; Сукиасов, Владимир Георгиевич (НТУ "ХПИ", 2009)
Наведено результати моделювання і статичного аналізу великої гомілкової кістки, що синтезована фіксатором при наявності поперечного перелому. Виконано зіставлення двох способів фіксації з точки зору сприйняття фізіологічних навантажень.

Results of modeling and static analysis of shinbone synthesized by fixer at presence of transversal fracture are submitted. Comparison of two ways of fixing is executed from the viewpoint of accepting the physiological loads.
Keywords: практическая хирургия; переломы конечностей; металлические приспособления; эффективность фиксации; многоплоскостная фиксация