Кафедра «Теплотехніка та теплові двигуни» – двигунобудуванню і тепловозній тязі - Єрощенков, Станислав Аркадійович; Каграманян, Артур Олександрович; Савенко, В. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
Систематизовано історико-технічний матеріал зародження, становлення та розвитку кафедри теплотехніки і тепловихдвигуні в Харківської державної академії залізничного транспорту. Найбільш вагомими дослідженнями кафедри були НДР попідвищенню техніко-економічних показників транспортних ДВЗ, проблемам екологізації на залізничному транспорті. Широкий спектр фундаментальних і прикладних досліджень є досягненням майже трьох поколінь двигунобудівникі в Харкова. Іл. 3
Keywords: дизелебудування; машинобудування; двигуни теплові; інженери-теплоенергетики; Сімсона А. Е.; модернізація тепловозів; теплотехнічна модернізація