Дослідження первинного перетворювача завантаження кульового млина рудою за енергетичними параметрами руйнування матеріалу - Карчевська, М. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
Приведені результати дослідження первинного перетворювача завантаження кульового млина рудою за енергетичними параметрами руйнування матеріалу, який включає дві перетворювальні системи. Показано, що первинний перетворювач необхідно виконувати у вигляді системи «стер- жень – пружна пластина». Отримані математичні вирази, що встановлюють зв’язок між перемі- щенням центральної частини пружної пластини і її коефіцієнтом жорсткості, масою кулі, масою стержня та об’ємом подрібнюваної руди. Приведені умови ефективного використання куль і результати впливу зношення стержнів на показання пристрою та досягнення інваріантності від дії цього фактору.

Given results of research of primary transformer of load of bullet mill by ore after the power parameters of destruction of material which includes two convertings systems. It is rotined that a primary transformermust be executed as a system «a bar is a resilient plate». Mathematical expressions, which establish a connection between moving of central part of resilient plate and its coefficient of inflexibility, mass of bullet, mass of bar and by volume of ground down ore, are got. The resulted terms of the effective use of bullets and results of influence of wear of bars are on a testimony a device and achievement of invariance from the action of this factor.
Keywords: залізні руди; подрібнення; перетворювальні системи; циліндричний стержень; падаючі кулі; пружна пластина