Підвищення глибини діагностування станів різальної частини різців з використанням системи технічного зору - Дерев’янченко, О. Г.; Криницин, Д. О. (НТУ "ХПІ", 2014)
Розроблено підхід до комбінованого розпізнавання відколів різальної частини різців на основі їх контролю з використанням системи технічного зору. Отримано відповідну модель відмови та алгоритм. Це забезпечило суттєве підвищення глибини діагностування станів цих різальних інструментів.

An approach to the combined recognition of cutting part splitting on the basis of their control with the use of the system of technical sight is develope. The proper failure model and algorithm are got. It provided the substantial increasing of diagnosing depth of cutting tools state.
Keywords: різальні інструменти; залишковий ресурс; моніторинг інструментів; відколи РЧ; модель відмови; алгоритм; зони зношування