Використання факторингу як ефективного інструменту управління дебіторською заборгованістю підприємств - Гапоненко, Ольга Євгенівна (НТУ "ХПІ", 2011)
Стаття присвячена визначенню сутності факторингу та його ролі в управлінні дебіторською заборгованістю підприємств, аналізу задач, функцій, переваг та недоліків даної фінансової послуги, переліку основних вітчизняних компаній та банків, які займаються наданням факторингових послуг, оцінці ринку факторингових послуг за сучасних умов господарювання в Україні та окресленню перспектив його розвитку.

The article is devoted to the definition of factoring and its role in the management of enterprises’ receivables, analyzing the tasks, functions, advantages and disadvantages of the financial services, listing of main national companies and banks, which allocate factoring services, assessing the market of factoring services in present conditions of economic organization.
Keywords: фінансові послуги; вітчизняні компанії; умови господарювання; Державний комітет; грошові ресурси