Методологія проектування об’єктно-орієнтованих та функціонально-орієнтованих технологічних процесів машинобудівного виробництва - Ступницький, В. В.; Ступницька, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2016)
В статті наведені принципи, переваги та особливості концепцій об’єктно-орієнтованого та функціонально-орієнтованого технологічного проектування виробничих процесів машинобудування. Для реалізації паралельного інжинірингу, впровадження PLM-технологій запропоновано використання системи реологічного імітаційного моделювання процесів формоутворення деталей (CAF-системи). Це дасть можливість прогнозування основних кваліметричних експлуатаційних властивостей виробу вже на стадії технологічної підготовки машинобудівного виробництва.

The article presents the principles, advantages and disadvantages of the object-oriented and functional-oriented process concepts in designing industrial processes engineering. For implementation of the concurrent engineering, PLM-technologies proposed use of rheological simulation of cutting process (CAF-system). It will make possibility to key performance properties qualimetric product at the stage of functional process design parameters of the structure and operations processing machine products manufacturing.
Keywords: проектування об’єктно-орієнтоване; проектування функціонально-орієнтоване; процеси виробничі; object-oriented designing; functional-oriented designing; industrial processes