Визначення технологічних параметрів процесу обробки в залежності від експлуатаційних властивостей покриття - Тимофеєва, Л. А.; Волошина, Л. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
В роботі проведено металографічні, лабораторні дослідження на знос, рентгеноспектральний та фазовий аналіз покриття, яке наноситься із водних розчинів солей на залізовуглецеві сплави, що працюють в умовах тертя; встановлено залежності між технологічними параметрами процесу та експлуатаційними властивостями утвореного покриття.

In work metallographic, laboratory researches on wear, the X-ray spectral and phase analysis of a covering which is put from water solutions of salts on the iron-carbon alloys working in the conditions of friction are conducted; dependences between technological parameters of process and operational properties of an educated covering are established.
Keywords: паротермічна обробка; зносостійкість; мікроструктура; алюмохромфосфатна сіль; vapourthermal treatment; wear resistance; microstructure; salt alyumohromfosfat