Перевертайленко, Олександр ЮрійовичТолчинський, Юрій АврамовичТоважнянський, Леонід ЛеонідовичВедь, Валерій Євгенович2022-01-282022-01-282019Пат. на корисну модель 132415 Україна, МПК A23B 4/03 (2006.01) A23L 3/40 (2006.01). Спосіб виробництва рибної муки / Перевертайленко О. Ю., Толчинський Ю. А., Товажнянський Л. Л., Ведь В. Є. ; власник НТУ "ХПІ" (Україна). – № u 2018 09582 ; заявл. 24.09.2018 ; опубл. 25.02.2019, Бюл. № 4. – 2 с. : іл.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/55809Спосіб виробництва рибної муки включає подрібнення та термообробку вихідної сировини, його подальше пресування, що здійснюються у дві послідовні стадії, розділення пресованого матеріалу на тверду вологу масу та суспензію, сушіння твердої вологої маси, центрифугування та сепарацію суспензії з утворенням кеку та клейової води, випарювання клейової води з утворенням концентрату. Утворений при центрифугуванні кек направляють на другу стадію пресування, а концентрат, утворений при випарюванні клейової води, направляють на першу стадію пресування.ukпатенткорисна моделькормовиробництворибні відходикекпресуванняСпосіб виробництва рибної мукиTechnical Report