Помехоустойчивый алгоритм адаптивного управления - Бобух, Анатолий Алексеевич; Ковалев, Дмитрий Александрович; Дзевочко, Александр Михайлович; Подустов, Михаил Алексеевич; Костенко, Ю. В. (НТУ "ХПИ", 2015)
В статті розроблено перешкодостійкий алгоритм адаптивного керування для технологічних процесів складних хімічних виробництв. Використання адаптивної моделі і перешкодостійкого алгоритму адаптивного керування дозволить з високою точністю і швидкодією здійснювати керування нестаціонарними об'єктами керування в умовах перешкод.

In the article the antijamming algorithm of adaptive control is worked out for the technological processes of difficult chemical productions. The use of adaptive model and antijamming algorithm of adaptive control will allow with high exactness and fast-acting to carry out a control the non-stationary objects of control in the conditions of hindrances.
Antijamming algorithm of adaptive control
Keywords: адаптивная модель объекта; объект управления; ОУ; микропроцессорные контролеры; специальные программы; химическое производство