Оптимізація конструктивних елементів та якості поверхні спряжених пар робочих деталей розділових штампів за умов розмірної обробки електричною дугою - Носуленко, В. І.; Шмельов, В. М. (НТУ "ХПІ", 2011)
Описано особливості і можливості оптимізації конструктивних елементів та якості поверхні робочих деталей розділових штампів за умов їх виготовлення способом розмірної обробки електричною дугою в сукупності зі способом керованого зносу електрод-інструменту. Показано переваги виготовлення спряжених пар робочих деталей зазначеним способом, що дозволяє знизити собівартість виготовлення та підвищити стійкість розділових штампів.

Features and possibilities of optimization of structural elements and quality of surface of workings details of dividing stamps are described on condition of their making of size treatment a voltaic arc a method in an aggregate with the method of the guided wear electrode of instrument. Advantages of making of the attended pair of workings details are rotined by the indicated method, that allows cutting prime cost making and promoting firmness of dividing stamps.
Keywords: електроерозійна обробка; машинобудування; РОД; графітовий ЕІ; металоємність