Стратегічне управління в системі маркетинг-менеджменту підприємств машинобудівного комплексу - Гриньов, Андрій Валентинович (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглянуто та наведено основні підходи до визначення базових понять маркетинг-менеджменту. Обґрунтовано актуальність стратегічного управління з позицій маркетингу та запропоновано модель процесу маркетинг-менеджменту підприємства, як концепції управління підприємством в конкурентному середовищі.

In the article and are the main approaches to the definition of basic concepts marketing management. Actuality strategic management and marketing positions with the proposed model of enterprise marketing management as the concept of enterprise management in a competitive environment.
Keywords: стратегія маркетингова; маркетинг стратегічний; управління підприємством; marketing strategy; strategic management; strategic marketing