Формування та оцінка конкурентоспроможності регіонів України - Пархоменко, Н. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті проаналізовані підходи до визначення конкурентоспроможності різних суб’єктів, узагальнено фактору, що здійснюють вплив на конкурентоспроможність регіону, розкрито їх зміст, запропонований показник інтегральної оцінки рівня конкурентоспроможності регіону.

In the article there are the analyses the approaches to the definition of competitiveness, to determination of competitiveness of the region and the integral index of the integrated assessment of its level.
Keywords: рейтинг; економіка національна; аналіз комплексний; ресурси природні; положення географічне; ресурси трудові; умови інституціональні; умови природно-кліматичні; умови соціальні; умови економічні; competitiveness; region; rating