Становлення «єврейської теми» в українському русі Російської імперії - Чеботарьов, О. С. (НТУ "ХПІ", 2012)
Стаття присвячена аналізу чинників формування та проявам «єврейського питання» в українському русі. Досліджується процес становлення «єврейської теми» як сталої частини українофільського дискурсу.

The article analyzes the factors of shaping and manifestations of the «Jewish question» in the Ukrainian movement. The process of development of the «Jewsih subject» as a stable part of Ukrainophiles discourse is researched.
Keywords: націотворення; дискурс; Грушевський М. С.; українофільський рух; Ukrainian movement; nation-building; "Jewish issue"; discourse