Исследование свойств трудногорючих ПКМ на основе эпоксидных олигомеров - Авраменко, Вячеслав Леонидович; Карими, Язди Амир Эхсан (НТУ "ХПИ", 2009)
Досліджений новий метод зниження горючості ПКМ шляхом іммобілізації антипірену на поверхні наповнювача – синтетичного алюмосиликата – з водного розчину полімеру-носія. Встановлена ефективність зниження горючості епоксидних ПКМ шляхом введення в їх склад наповнювача з іммобілізованим на його поверхні антипіреном – амінополіфосфатом.

The new method of decrease in combustibility PCM by immobilization of fire retardant on a filler surface – synthetic aluminosilicate – from polymer-carrier water solution is investigated. Efficiency of decrease in combustibility epoxy PCM by introduction in their composition of filler with immobilized on its surface fire retardant – amine polyphosphate is positioned.
Keywords: полимерные композиционные материалы; антипирены; ударная вязкость; дифференциальная сканирующая калориметрия; термическя гравиметрия; аминополифосфат