Маркетингова складова соціального розвитку країни - Косенко, Софія Андріївна (Харківський національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова, 2025)
В доповіді доведено, що маркетингова складова соціального розвитку спрямована на підвищення якості життя громадян, підтримку соціальних ініціатив та створення сприятливих умов для сталого розвитку. Вона охоплює такі напрямки, як соціальний маркетинг, корпоративна соціальна відповідальність, маркетинг територій та державний іміджевий маркетинг. Використання маркетингових інструментів у соціальній сфері сприяє покращенню комунікації між державою, бізнесом і суспільством, формуванню позитивного іміджу країни та стимулюванню економічного зростання.
Keywords: маркетинг; складова; соціальний розвиток; ефективність; промислові підприємства; економічний аналіз