До питання про кооперацію кустарів на початку НЕПу - Кабачек, Володимир Вікторович (НТУ "ХПІ", 2013)
Стаття присвячена розвитку кустарного виробництва в Радянській Україні на початку 1920-х рр. Основну увагу приділено кооперуванню кустарів, об’єктивним та суб’єктивним складовим цього процесу, його наслідкам та впливу на подальший розвиток.

The article is devoted to the development of handicraft production in the Soviet Ukraine at the beginning of 1920ies. The main attention is focused on the cooperation of handicraft makers as well as objective and subjective components of this process, its consequences and influence on the further development.
Keywords: нова економічна політика; історія України; ринок; кредит; виробництво кустарне; Радянська Україна; кооперування; New Economic Policy; craftsmen; cooperatives; market; credit