Оцінка ефективності консалтингової діяльності з управління персоналом в регіонах України - Брінцева, О. Г. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті проведена оцінка ефективності консалтингової діяльності (ЕКД) з управління персоналом в регіонах України у 2003-2008 рр. за результатами якої запропонований рейтинг регіонів за ЕКД та окремими напрямами оцінки – ефективністю діяльності з надання консалтингових послуг (ЕКП), ефективністю трудової діяльності (ЕТК) та ефективністю валових капітальних інвестицій (ЕВКІ). Визначені перспективні напрями підвищення ЕКД в регіонах з урахуванням рівня їх соціально-економічного розвитку та виробничої спеціалізації.

This article is dedicated to efficiency of consulting activity (ECA) in personnel management estimation in the regions of Ukraine in 2003-2008 by which results the rating of regions is offered. We distinguish such directions of consulting activity efficiency estimation: efficiency of consulting services activity (ECSA), efficiency of labour activity (ELA), efficiency of gross capital investments (EGCI). Perspective directions of ECA increase are certain in regions taking into account the level of their socio-economic development and productive specialization.
Keywords: ефективність консалтингової діяльності; рейтинг регіонів; консалтингові послуги; управління персоналом