Органічна хімія - Новіков, Олександр Іванович; Петрухін, Сергій Юрійович (Факультет військової підготовки ім. Верховної Ради України Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут", 2017)
У навчальному посібнику викладено матеріал з питань будови та реакційної здатності сполук Карбону з іншими хімічними елементами, такими як Гідроген, Нітроген, Оксиген, Сульфур, галогени та ін. – вуглеводні та їх різноманітні функціональні похідні, методів синтезу цих сполук, а також напрямків їх практичного застосування. Навчальний посібник призначений для курсантів факультету військової підготовки НТУ "ХПІ" за спеціальністю "Забезпечення військ (сил)" і забезпечує майбутньому фахівцю військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту можливість засвоєння дисциплін професійно-спеціальної підготовки.
Keywords: органічні сполуки; органічна хімія; хімічні зв'язки; типи механізмів реакцій; алкани; алкени; алкадієни; алкіни; одноядерні арени; багатоядерні арени; біфеніл; дифенілметан; трифенілметан; нафтален; антрацен; фенатрен; галогенопохідні вуглеводнів; полігалогенопохідні алканів; ненасичені галогенопохідні; ароматичні галогенопохідні; гідроксипохідні вуглеводнів; спирти; прості ефіри; карбонові кислоти; нітрогеновмісні сполуки; амінокислоти; гетероциклічні сполуки