Єдність та протиріччя змісту категорій "ефективність" та "результативність" у межах теорії та практики функціонування соціально-економічної системи - Мороз, Володимир Михайлович (Луцький національний технічний університет, 2015)
За результатами аналізу визначень ефективності та результативності, було опрацьовано концептуальні узагальнення щодо особливостей прояву їх категоріального змісту. Наведено результати порівняльного аналізу змістовних характеристик ефективності та результативності у межах теорії та практики функціонування соціально-економічної системи. Стаття містить висновки щодо єдності та протиріч змісту категорій «ефективність» та «результативність».

Due to the results of the analysis of definitions of efficiency and effectiveness, there were processed conceptual generalizations about the categorical features of their contents' manifestation. The results of comparative analysis of meaningful characteristics of efficiency and effectiveness within the theory and practice of socio-economic system. This article contains findings on unity and contradictions of the contents of categories «efficiency» and «effectiveness».
Unity and contradictions of the contents of categories "effectiveness" and "efficiency" within the theory and practice of socio-economic system's operation
Keywords: психологія; оцінювання результатів; ресурсне забезпечення; мета діяльності; трансформаційні перетворення; efficiency; effectiveness; evaluation of results; resource support; purpose of activity; conversion transformation