Роль українського ентомологічного товариства у створенні та діяльності Харківського науково-освітнього центру з ветеринарної паразитології - Приходько, Т. М.; Вовк, Д. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
Наводиться цілісний історично-науковий аналіз ролі Українського ентомологічного товариства та його окремих членів у процесі становлення та діяльності Харківського науково-освітнього центру з ветеринарної паразитології.

The complete historical-and-scientific analysis of a role of the Ukrainian Entomological Society and its separate members in a becoming and activity of the Kharkov Research-and-Educational Center of Veterinary Parasitology is given.
Keywords: вивчення комах; іксодові кліщі; кровопаразити; біологічні методи боротьби; зоофільні двокрилі