Специализированная система и расчетно- экспериментальное исследование базовых плит для оснащения приспособлений для станков с числовым программным управлением и обрабатывющих центров - Назарова, О. П.; Ткачук, Анна Владимировна; Литвиненко, А. В. (НТУ "ХПИ", 2005)
Для визначення характеристик напружено-деформованого стану елементів верстатних пристосувань запропоновано спеціалізована автоматизована система. Створені параметричні моделі тих елементів конструкцій пристосувань, що здійснюють найбільший вплив на їх міцність та жорсткість. Проведений параметричний аналіз, що визначає залежність характеристик напружено-деформованого стану від конструктивних параметрів базових плит.

The specialized automated system is offered for determination of characteristics of stressed deformed state of machining accessories elements. The parametrical models are created for those accessories elements which carry out most influence on their strength and rigidity. The parametrical analysis is conducted which determines dependence of characteristics of stressed deformed state on the structural parameters of base plates
Keywords: металлорежущие станки; системы приспособлений; технологическая оснастка; типоразмеры плит; автоматизированное проектирование; параметрические модели