Кранове ходове колесо з еластичною кільцевою вставкою - Григоров, Отто Володимирович; Стьопочкіна, Ольга Володимирівна; Окунь, Антон Олександрович; Губський, Сергій Олександрович; Стрижак, Всеволод Вікторович; Чернишенко, Олександр В'ячеславович (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Кранове ходове колесо складається з ободу й маточини, між якими розташована еластична кільцева вставка. Для зниження динамічних навантажень, які супроводжують проходження стиків і нерівностей рейок, зменшення зносу поверхонь кочення ходових коліс і рейок та зниження рівня шуму дотичні циліндричні поверхні еластичної кільцевої вставки, ободу й маточини, виконані хвилеподібними в поперечному напрямку.
Keywords: патент; винахід; пружний амортизатор; розклинення; динамічні навантаження; рейки