Анализ методов консолидации информации и особенностей их применения - Певцов, Г. В.; Фастовский, Эдуард Георгиевич; Олейник, Максим Алексеевич (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті розглянуті найбільш поширені моделі пошуку інформації, що засновані на різних математичних методах, які можуть бути покладені в основу системи консолідації інформації. Проведено їх аналіз, виявлені їх недоліки.

The most widespread information retrieval models, based on different mathematical methods which can be put in a basis of the consolidation information system, are considered in this article. Their analysis is conducted, their lacks are revealed.
Keywords: информационно-поисковые системы; теория вероятности; релевантность документа; поисковый запрос; латентно-семантический анализ