Соціальне партнерство як фактор ефективності міжнародного менеджменту - Коваленко, Володимир Вячеславович; Коншина, Ганна Сергіївна (Сумський державний університет, 2024)
Соціальне партнерство в міжнародному менеджменті є поняттям, яке описує співпрацю між різними соціальними групами і секторами (наприклад, урядом, роботодавцями та профспілками) з метою вирішення соціально-економічних питань і проблем. В рамках соціального партнерства представники цих груп обговорюють та узгоджують стратегії, політики та програми, спрямовані на забезпечення розвитку та покращення умов праці, соціального захисту, забезпечення прав людини та інші аспекти життя суспільства. В міжнародному менеджменті соціальне партнерство може виявлятися у формі спільних домовленостей, колективних угод, консультаційних процесів тощо. Це важливий елемент для забезпечення стабільності, розвитку та соціального благополуччя в країнах
Keywords: соціальне партнерство; міжнародний менеджмент; соціальне благополуччя; співпраця; управління партнерством