Використання економіко-математичного моделювання в електроенергетиці України - Білоцерківський, Олександр Борисович (НТУ "ХПІ", 2011)
У роботі проведено аналіз сучасного стану електроенергетики України. Розглянуто особливості економіко-математичного моделювання в електроенергетиці. Наведено приклад оптимізаційної задачі в електроенергетиці, складено її економіко-математичну модель і розв’язано за допомогою MS Office Excel. Також проведено аналіз оптимального розв’язку задачі на чутливість, на підставі якого запропоновано рекомендації щодо максимізації прибутку.

In the report analysis of the modern state of Ukrainian power industry is presented. The features of economic and mathematical modeling in the power industry are considered. The example of optimization task is presented in the power industry. Its economic and mathematical model is made. The task is solved by MS Office Excel. Also the sensitivity analysis of optimal decision of task is executed. Recommendations for profit maximization are proposed.
Keywords: електроенергетична галузь України; паливно-енергетичні ресурси; оптимізаційна модель; надійність електропостачання; якість електроенергії; максимізація прибутку