Спосіб одержання цитрату міді - Смірнова, Ольга Леонідівна; Рутковська, Катерина Сергіївна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2018)
Спосіб одержання цитрату міді за формулою Сu₂С₆Н₄О₇•2,5Н₂О включає стадії приготування розчинів реагентів, реакції обмінного розкладання речовин та відділення осаду кристалогідрату. Як реагенти беруть мідь вуглекислу основну та лимонну кислоту, які розчиняють у демінералізованій воді. Воду для приготування суспензії міді вуглекислої основної та розчину лимонної кислоти беруть в 0,8-1,2-кратній кількості від ваги лимонної кислоти, та піддають їх взаємодії при мольному співвідношенні 1:1. Після чого одержаний вологий осад цитрату міді піддають фільтрації та сушінню.
Keywords: патент; хімічні технології; органічні карбонові кислоти; розчини реагентів; хімічні реакції; лимонна кислота