Економічна оцінка сутності поняття "конкуренція" і "конкурентоспроможність" як механізм підвищення ефективності інфраструктурного забезпечення в національній економіці - Івашків, І. М. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті розглянуто основні підходи вчених щодо питання розвитку сутності категорія «конкуренція» в контексті розгляду через економічну категорію «конкурентоспроможність». Встановлено, що конкуренція є основою розвитку ринкових відносин в суспільстві, що й зумовлює її вивчення і дослідження в контексті через категорію конкурентоспроможність. Досліджено, що конкурентоспроможність продукції проявляється лише в конкурентній боротьбі та в її наслідках й здатністю продукції брати участь в конкуренції.

The article reviews the main approaches of scientists on issues of substance category "competition" in the context of its economic category of "competitiveness". Found that competition is the basis of market relations in society, and makes its study and research in the context of competitiveness by category. Investigated that competitiveness is manifested only in the competition and its consequences and the ability of products to participate in the competition
Keywords: конкуренція; конкурентоспроможність; категорія; продукція