Вплив системи електродів на руйнування бетонів електроімпульсним способом - Гладков, В. С.; Гученко, Олександр Анатолійович; Шестеріков, О. В. (НТУ "ХПІ", 2006)
Приведено основні види руйнування бетонів при застосуванні різних систем електродів. Розглянуто випадки накладання систем електродів на одну поверхню для ініціювання розряду у товщі бетону, а також для дроблення бетонів.

The main types of concrete breaking at using different electrode systems have been described. The cases of applying the electrodes systems onto one surface to initiate the concrete in-depth discharge and to perform concrete crushing have been considered.
Keywords: ініціювання розряду; товща; стержень; площина; напруга; дезінтеграція