Застосування судово-ергономічної експертизи при дослідженні порушень вимог законодавства про охорону праці в системах "людина – техніка – середовище" - Сабадаш, Віра Василівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010)
На основі узагальнення практики судово-технічних експертиз безпеки життєдіяльності та охорони праці, розглянуто деякі існуючі проблеми їх виконання при дослідженні нещасних випадків у виробничих людино-машинних системах. На основі інтеграції та диференціації знань запропонований новий вид судово-технічної експертизи – судово-ергономічна експертиза.
Keywords: безпека життєдіяльності; проблеми; нещасні випадки; людино-машинні системи; експертні висновки